Vi har ett brett sortiment av olika paneler
Här är ett urval

Vi kan erbjuda FSC® (FSC-C126235) och PEFC™ certifierade råvaror från gran och tall till alla våra paneler. Vi är också EPD-certifierad vilket innebär att processen i företaget är miljöcertifierat, från inkommande råvara till utgående paneler, även de behandlade panelerna inkluderas i detta.

Du hittar information och hanterings- och monteringsanvisningar för våra träpaneler längst ner på sidan.

Pärlspont

Pärlspont som fått sitt namn av den lilla rundningen eller pärlan i fjädern, ger en traditionell känsla i moderna hem och används ofta i kök men det kan också vara effektfullt att använda den i ett tak.

Vitlasyr

Obehandlad

Skeppspanel

Vår Skeppspanel(2 mm mellanrum). Den har en hyvlad yta och används som en inomhuspanel.
Den kan monteras både stående och liggande på väggar och tak. Panelen är ändspontad.

Brun

Shabby

Saltgrå

Kvistren, vitmålad

Vitlackad

Skeppspanel Finsågad

Finsågad och vitmålade skeppspanel i dimension 15x120mm blev en säljsuccé när den introducerades: Idag är den fortfarande vår mest populära panel. Den har en modern och lite rå yta, finns färdigmålad vit, den kan också fås i andra färger mot tillägg. Panelen är ändspontad.

Finsågad, täckmålad
(15×120)

Finsågad, täckmålad
(15×145)

Slätspont

Slätspont ger en helt slät yta på väggen den har inget spår mellan brädorna men en liten fasad kant i fogen, den har en hyvlad yta och är ändspontad

Brun

Saltgrå

Shabby

Vitlasyr

Kvistren, vitmålad

Borstad Stengrå

Vi har tagit fram en panel där ytan är grov och träets struktur och linjer framträder. Färgen är ljusgrå nästan lite mot silvergrå. Den borstade behandlingen ger det slitna vackra utseendet. Panelen är ändspontad.

Borstad, stengrå

4019/Pernillepanel

4019 eller Pernillepanel som den också kallas är en klassisk panel i furu eller gran med fasad kant och en öppning på 10/15 mm. Det ger ett effektfullt men ändå sobert och modernt uttryck i alla rum såväl på väggar så som i tak.
Panelen är ändspontad.

Brun

Furu

Vitlack

Saltgrå

Shabby

Kvistren, vitmålad

Chic

Chic en kvistfri målad vit panel med dold spikkant och med en öppning på 8 mm. Det är en elegant panel för dig som gillar det klassiska tidlösa och kan användas i alla utrymmen. Panelen är ändspontad.

Kvistren, vitmålad

Environmental Product Declaration

Ladda ned vår PDF

Hanterings och monteringsanvisningar för träpaneler

Ladda ned vår PDF

Borstade paneler

Här visar sig träets struktur och linjer tydligt då den är borstad i två skikt så att sommar och vinterved framträder. Även här är lasyren vattenbaserad och ytbehandlingen stryks i två skikt som ger det vackra utseendet.

Den borstade panelen har blivit mycket populär bland våra kunder eftersom behandlingen ger det slitna vackra utseendet ett enkelt och modernt uttryck. Den kan också användas om du vill återskapa den gamla stilen och kombinera med andra grova, rustika material.

Alla målade paneler har en färgkod men våra laserade paneler har inga specifika färgkoder med NCS nummer. Därför har vi tagit fram färdigblandade lasyrer i plastflaskor på 1 liter respektive 0,25 liter om man vill förbättra eller lasera i samma kulör som våra övriga paneler.

 

 

Laserade paneler

 

Även våra färgade paneler är behandlade med en vattenburen lasyr som ger den vackra och naturliga ytskiktet där träets struktur framhävs. Laserade paneler putsas innan lasyrerna läggs på för att få ett jämt och fint resultat. Oavsett färg och en råvara som fortfarande lever och är naturlig, får du en yta med kvistar och struktur. En panel som är bra för inomhusklimatet.

Massiv träpanel varierar naturligt i färgskiftningarna, kärnan är lite mörkare än ut i kanterna. Lasyrens vidhäftningsförmåga i träytan varierar beroende på var träet har vuxit och även inträngningsförmåga i yta och kärnved kan upplevas olika. Samtidigt är det detta som gör uttrycket unikt. Trä är ett levande material med naturliga avvikelser utan att det klassas som defekter, även på ytbehandlade paneler kan kvistar och träets struktur komma att framträda varefter panelen mognar.

Alla målade paneler har en färgkod men våra laserade paneler har inga specifika färgkoder med NCS nummer. Därför har vi tagit fram färdigblandade lasyrer i plastflaskor på 1 liter respektive 0,25 liter om man vill förbättra eller lasera i samma kulör som våra övriga paneler.

Målad fingerskarvad panel

Till våra målade kvistfria paneler använder vi kvistfri råvara som är sammansatt av bitar där dom flesta kvistar och ”skönhetsfel” är bortkapade. Den har en grund och topp i vattenbaserad färg. Standardfärgen är vit NCS S-0502-Y med glans 10

Fingerskarvade paneler ger ett närapå kvistfritt intryck, där träets struktur kan skönjas genom färglagret. Fingerskarven i panelen kan anas i speciella ljusförhållanden.

Målad finsågad panel

Panelen är en av våra storsäljare, Träet ytbehandlas i två omgångar. Först behandlas träet med grundfärg som fördröjer träets naturliga åldringsprocess, samtidigt som kvistar förseglas. Därefter behandlas träet med en matt, täckande vattenbaserad vit färg, med nyansen NCS S 0502-Y, glans 18. Genom att bevara kvistar och ådring tydliggörs att det rör sig om ett naturmaterial, eftersom ytan är finsågad så upplevs den inte blank men har ändå en avtorkningsbar yta.

Med en finsågad menas att panelen är sågad för att ge en rå och skrovlig yta Med finsågad yta, upplever man en genuin träkänsla som framhäver träets naturliga struktur.

Obehandlade paneler

Panel i natursortering har en sortering som visar träet som det naturligt förekommer i skogen: Varje bräda är unik och andas. Natursortering kan behandlas på olika sätt, du kan måla/lasera obehandlade paneler på egen hand. Tänk då på att behandla med kvistlack eller annat för att isolera kvistarna så att inte kvistgulning uppstår om du målar/laserar med ljusa färger. Tänk också på att breda profiler har en större kvistbild.

Att blanda olika bredder på en vägg kan bli väldigt snyggt men tänk då på att färgskiftningar kan uppstå eftersom det inte är möjligt att garantera att färgen suger in lika mycket på alla panelerna beroende på dimension och produktionsdatum.

Skötselråd av paneler

Våra paneler är ytbehandlade med vattenburna produkter. Ibland kan en rengöring av ytan vara nödvändig. Vid eventuella fläckar skall ytan rengöras så snart som möjligt. För rengöring används med fördel milda pH-neutrala rengöringsmedel och ljummet vatten på en urvriden trasa. Torka sedan av med rent vatten och torka torrt. För att bevara utseende och finish bör du tänka på att inte använda: – alkaliska eller starka rengöringsmedel, lösningsmedel, preparat som innehåller slipmedel eller verktyg som kan repa ytan. Tänk också på att! Tejp och andra främmande ämnen så som till exempel, häftmassa och hudkräm kan mjuka upp färgfilmen och leda till avflagning/färgsläpp.

Tips och råd
Sortera alltid panelerna när du monterar dem, så blir väggen mer harmonisk, se till att kvistarna pekar uppåt så slipper du en ”ledsen” panel

Vitlaserade paneler

Våra laserade paneler har en vit pigmenterat och vaxat yta som är vattenburen den ger en naturlig och vacker yta som framhäver trädets struktur. Den har en behandling som skyddar träet mor UV-ljus och isolerar kvistarna och ger en yta som är slät och matt. Panelerna sorteras för att passa vårt vitlaserade profilsortiment. Trä är ett levande material, därför kan man förvänta sig att träets naturliga inneboende egenskaper visar sig genom lasyren. Någon liten kvist eller spricka kan förekomma och måste förväntas i en råvara som fortfarande lever och är naturlig. Färgskiftningar runt kvist kan uppstå, särskilt om panelen utsätt för mycket solljus. Idag finns inga kända behandlingar på marknaden som kan garantera att kvistgulning/sprickbildning inte uppstår över tid.

Alla målade paneler har en färgkod men våra laserade paneler har inga specifika färgkoder med NCS nummer. Därför har vi tagit fram färdigblandade lasyrer i plastflaskor på 1 liter respektive 0,25 liter om man vill förbättra eller lasera i samma kulör som våra övriga paneler.

 

Produkter

Paneler

Råvaran

Läkt

Dokumentation

GDPR

Monteringsanvisningar

Prestandadeklaration för golv

Prestandadeklaration för utomhuspaneler

Prestandadeklaration för inomhuspaneler

Kontakt

0930 - 510 21

order@lundgrenshyvleriab.se

Hej!

Vi på Lundgrens hyvleri har lyssnat på marknadens önskemål och väljer att utvecklas. Därför kan vi stolt presentera ett samarbete med Combiwood.

Ett brett sortiment av laserade inomhuspaneler i fast längd kommer att finnas på Combiwoods lager för beställning.

Combiwood är specialister på mindre partier och märkesposter till svensk bygghandel och därför ser vi detta som ett naturligt och utvecklande samarbete.