Nyheter

Underhåll

Några dagar under den gångna månaden har vi satsat på lite olika typer av underhåll.

eric-byter-olja-pa-traktorn Eric bytte olja på sin traktor så att den ska fortsätta rulla smidigt.

emil-och-andreas-vid-spanhuset Emil och Andreas kontrollerade status på strumporna i spånhuset.

daniel-och-peter-fran-mouldex kullager-fran-skf

Daniel och Peter Petersson från Mouldex bytte bland annat klyvens alla 48 lager.

Övriga i gänget gjorde fina insatser på andra håll.

Vårvädret skapar extra jobb …

Vinterns uttåg har ställt till det för oss den gångna veckan. Snön har smält lite för fort och vad kan hända då? Jo, en del paket som står på snön börjar luta … och så ger banden med sig … och så delar paketet på sig … och vips så blir det lite extra att göra för oss.

virkespaket-som-delat-pa-sig

På grund av den kraftiga vinden vi hade i början av veckan så lossnade plasten på många paket men även ett av magasinen skadades. Det är alltså inte bara hyvling som upptagit vår tid den här soliga veckan. Vi välkomnar dock värmen! 🙂

plast-som-blast-av-virkespaket-2

 

magasin-som-blast-sonder

 

 

Tomas har slutat sin anställning hos oss

Efter många års trogen tjänst slutade Tomas Abramsson den 28 februari sin anställning hos oss för att jobba vidare med annat som ligger honom varmt om hjärtat. Då en anställd som har så stor kännedom om hyvleriet lämnar skapas ett kunskapsmässigt tomrum men vi saknar honom också för den trivsamma och ödmjuka person han är. Vi tackar Tomas för den tid har varit hos oss och önskar honom allt gott!

tomasabramsson-222x300  Tomas Abramsson

 

 

Teambulding, studiebesök och trimning av hyvleriet

Nu är vi på ett nytt år och ett hektiskt januari har precis passerat. Dagarna är ljusare och det välkomnar vi.

Vi har nyligen haft en väldigt givande teambuilding med studiebesök i London. En av våra nyaste kunder finns i London och till denna levererar vi produkter i olika dimensioner i både furu och gran.

london-eye Teambulding och studiebesök med hela glada Lundgrensgänget!

Det som används slits. I hyvleriet har vi i dagarna monterat in en ny buntbandmaskin då den gamla efter många år tjänat ut.

plastbandare

Så har duktiga Per Landberg från Elatek varit här och trimmat vår anläggning så att det ska fortsätta flyta på bra. Det gör det alltid när han har varit här.

per-system-hall

 

 

 

Asfaltering

Idag är det 11 november och vintern har kommit, minus 4 grader ute, snö på backen och snö som så vackert yr i luften.

Vi hade tur med vädret när NCC var hit och snabbt och raskt asfalterade en del av planen som inte tidigare varit belagd. Nu är det jämnt och bra när lastbilar och traktorer kör runt hyvleriet tack vare duktiga killar från NCC!

ncc-asfaltering-av-plan-runt-hyvleriet-3 ncc-asfaltering-av-plan-runt-hyvleriet-1

Vi har också haft besök av Anette Burström och Anita Hådén från SCA Logistics som ”rattar” våra sjötransporter. Vi hade en trevlig och intressant pratstund och kunde bekanta oss med varandras verksamheter.

Blixt, dunder och reparationer

Nu är sommaren 2016 slut och vi njuter av varje fin höstdag som kommer!

När vi kom tillbaka efter semesteruppehållet i början av augusti upptäckte vi att åskan gått hårt och orsakat rätt så omfattande skador i vårt hyvleri. Reparationen tog ungefär en vecka. Eftersom vi hade full beläggning i produktionen så blev det ett kännbart produktionstapp men med arbetsglädjen på topp så arbetade vi ihärdigt ikapp.

Det är dock inte bara hyvleriet som behöver underhållas utan även lastbilen och traktorerna ibland.

IMG_0362 JPG (003)

 

I höst satsar vi även på att asfaltbelägga mera av planen runt hyvleriet för att underlätta transporter av inkommande och utgående gods samt vår egen logistik.

Vi ser fram emot höstens utmaningar med spänning!

 

Vi önskar er alla er skön sommar!

Nu jobbar vi intensivt för att hinna leverera ut så mycket som möjligt innan semesterstängningen. Vi har lagt in extra skift, tagit in extra arbetskraft och alla jobbar och står i för att vi ska hinna leverera enligt plan. I år har vi stängt vecka 28-30 för att alla ska få en välbehövlig vila och samla nya krafter. Den här veckan brukar vi också traditionsenligt äta en gemensam sill-lunch och den gick av stapeln igår. Gott och mycket uppskattat av oss alla!

Som en förlängning av L-ABC utbildningen vi gick i mars har vi under juni köpt in en hjärtstartare. Vi hoppas såklart att den inte ska behöva användas men med 6 mil till närmaste sjukhus så känns det bra att den finns på plats om den skulle behövas.

Sist men inte minst så önskar er alla en riktigt skön sommar med massor av sol, bad och andra trevliga aktiviteter!

Bredband på gång

Vissa av er har säkert noterat att vår telefoni inte alltid är den skarpaste. Vi har nu ip-telefoni genom trådlöst internet. Ibland sprakar det och andra gånger bryts samtalen.  Till vår stora glädje kommer vi till hösten att få tillgång till bredband då fiber grävs fram i byn och då hoppas vi att vi ska kunna prata med er alla utan problem.

 

Under maj har vi haft besök av kommunens miljöinspektörer Linda Engström och Viktoria Söderlind. De gjorde tillsyn av vårt miljöarbete för att kontrollera att vår verksamhet motsvarar lagstiftningens krav vad gäller bl a utsläpp, buller och hantering och förvaring av avfall mm. Vi blev godkända utan anmärkning och det är vi stolta över!

Kommunen

Så har sommar gjort sitt intåg på riktigt i Brattsbacka! Det har varit både soligt och väldigt varmt. Häggen, midsommarblomstren, smörblommorna, rödbläran och åkersenapen blommar redan!

blomster

Falken är tillbaka och det närmar sig sommar

Ännu en månad har passerat, snön har försvunnit, tussilagon har kommit upp ur marken och falken som bor vid hyvleriet under sommarhalvåret har återvänt söderifrån. Dessa är bra tecken på att sommaren, och det högtryck som då brukar råda inne i hyvleriet, närmar sig.

Våra gula trotjänare som flyttar paket utanför hyvleriet, alla i någon modell av Volvo, slits, så under april fick en av dom pensioneras och ersattes av en något nyare modell, en Volvo L60F. Den rattas omsorgsfullt av vår nyaste anställde, Eric Eriksson.

Traktor med paket

På april månads sista arbetsdag dök Mattias Eriksson, ägare av Bjurfrakt, upp. Han hade med sig ett större, vackert dekorerat bakverk i form av en tårta som verkligen uppskattades av oss anställda. Vi mumsade och den försvann lika snabbt som smör smälter i solsken.

Bjurfrakts tårta 2