Historik

Home/Historik

span_left

Historik

Lundgrens Hyvleri AB är ett familjeföretag som grundades 1973 av Rune Lundgren. Idag ägs och drivs det av bröderna Mikael och Stefan Lundgren.

Lundgrenskvalitet

Begreppet ”Lundgrenskvalitet” har sitt ursprung i och förknippas starkt med de förstklassiga produkter som tillverkas på Lundgrens Hyvleri. En stor del av våra hyvlade varor säljs på export både inom Europa och till övriga världen, främst till Asien. En ständig produktutveckling pågår dessutom där den vitmålade panelen är den senaste försäljningssuccén på marknaden.

Företaget har en ny och automatiserad teknik som tillsammans med fina råvaror kan erbjuda en mycket kostnadseffektiv produktion. Vi klyver, hyvlar, kapar och förpackar på ett rationellt sätt men prutar aldrig på den jämna och höga kvalitén. Ett tätt samarbete med korta och snabba beslutsvägar gynnar kunderna då vi kan vara väldigt flexibla i produktmixen.

Vår ledarskapsprofil är att alla ska trivas och ha ett personligt ansvar. Våra anställda har hög kompetens. Alla är måna om företagets framgång och goda rykte. Kontinuerlig arbetsrotation bland vår medarbetare ger kunskap, helhetssyn och en lyhördhet som gynnar våra kunder. Detta är också en av förklaringarna till att vi har många, långvariga kundförbindelser.